موضوع: "نقد"

موج جدید شهرزاد

هنوز لطمه هائی را که از سریال های صدقسمتی ماهواره بر پیکر فرهنگ جامعه ی ایران زده شده ، ترمیم نشده که تولید سریال های شبکه های خانگی ضربه ای محکم تر را به پدال تهاجم فرهنگی نواخت. ضربه ای که این بار از خودی خوردیم نه بیگانه ی غربی ! 

بله تاثیری که این سریال های اخیر نظیر شهرزاد و عاشقانه بر ذهن مخاطب و بتبع آن بر سبک زندگی آن ها می گذارد بسی عمیق تر است از سریال های کشور همسایه . چون مخاطب در این سریال ها بیشتر حس هم ذات پنداری اش بدلیل هموطن بودن ،گل می کند. 

دراوایل سریال شهرزاد با اشاره به اوضاع سیاسی نابسمان گذشته و به تصویر کشیدن تاریخ دید مثبتی در منتقدین ایجاد می نماید اما بعد از چند قسمت ذهن مخاطب را درگیر یک مثلث عشقی مهیجی می نماید. طوری که در شبکه های اجتماعی پستی را که پرسشی با مضمون ” دوست دارید در این فصل شهرزاد به کدامیک برسد؟!” بالای هزار لایک و نظر می خورد!

ترغیب مخاطب به خیال پردازی در این مثلث چیزی بدتر از گرفتار شدن در مثلث برمودا نیست. مخاطب سعی می کند برای رها شدن از این برزخ نتیجه گیری ذهن خود را در عالم واقعیتو در زندگی خود پیاده و این گسیختگی را جبران نماید.

  

بهترین شو

بطور اتفاقی امروز برنامه ی بهترین شو را دیدم خب بظاهر برنامه ی خوبی بود. بچه ها درمقابل عمو فیتیله ای ها هرچیزی که بلد بودن و قبلا کار کرده بودند را اجرا می کنند تا استعداد یابی شوند. اما آیا افرادی که گوی سبقت را از دیگران بردند واقعا خودشان استعداد داشتند یا اینکه با اجرای ورزش های به اصطلاح گرون برنده شدند؟! ورزش هایی که فقط قشر مرفه جامعه می توانند آن ها را نه تنها لمس بلکه مشاهده کنند. در این مسابقه دختر نوجوانی که با دهان خود چندین ماشین را حرکت می داد نتوانست رتبه ی زیر 3 را بیاورد اما پسربچه ای که ورزش های متعدد گران قیمت را بازی می کرد توانست !خب اینجا چطور استعداد یابی شده ؟!اصلا تعریف استعداد در ذهن مخاطب این برنامه چگونه بار می گیرد ؟! 

از طرفی حتما باید اون ور آبی های کشورمان در کشور همسایه مسابقه ی رقص برگزار کند و دختر بچه ای 5ساله را تعریف و تمجید کند و به منظور پرورش استعدادش او را به همراه پدر و مادر به غرب انتقال دهند تا ما یادمان بی افتد که درکشور کودکان و نوجوانانی داریم که می توانیم آن ها را کشف کنیم . همیشه باید دیگران انجام دهند تا ما یادمان بیاید.

اما بهتر است که ابتدا برای ورود به برنامه فیلتری را درنظر و طراحی شود تا افرادی با پشتوانه ی ثروت پدری نتوانند وارد پیست مسابقه شوند.